Антикорупційна спільнота України

Антикорупційна спільнота України

ГРОМАДСЬКА СПІЛКА

Антикорупційна спільнота України, не давай хабарі, не бери хабарі.

ПРЕЗИДЕНТ УКРАЇНИ

НОВИНИ



Наша країна у другій половині рейтингу розвитку демократії у пост-комуністинчих країнах.

Україна посіла 18 місце із 29 у рейтингу розвитку демократії серед пост-комуністичних країн за версією правозахисної організації Freedom House.

Наша країна набрала 4,68 балів за сімома критеріями – процес виборів, розвиток громадянського суспільства, свобода ЗМІ, рівень демократії центрального уряду, рівень демократії місцевого управління, незалежність і робота системи правосуддя та корупція, передає Українська правда.

Freedom House вважає, що стан боротьби з корупцією, свободи ЗМІ та правосуддя в Україні перебувають на рівні 2013 року, коли президентом був Віктор Янукович.

Читайте також: Росію визнали найбільш антидемократичною державою у Європі – Freedom House

Експерти передрікають, що у 2016 році Україна й надалі стикатиметься з проблемами територіальної цілісності через агресію Росії і нестабільність своїх національних демократичних інститутів. Але, на думку правозахисників, “найважчу кризу, скоріш за все, пройдено, і країна буде мати більше простору для здійснення реформ і стимулювання економічного відновлення”.

Freedom House вважає найбільшими проблемами України високий рівень корупції та слабкість інститутів із забезпечення верховенства права.

У трійку лідерів рейтингу увійшли Естонія, Словенія та Латвія, найгірші показники – у Росії та Таджикістана, Казахстана, Білорусі, Азербайджана, Туркменістана та Узбекістана.

Читайте також: Путін хоче знищити Україну – Freedom House

Нагадаємо, у рейтингу дотримання свободи слова міжнародної правозахисної організації Freedom House повідомлялося, що в Україні, попри імплементацію законів щодо журналістської діяльності, представникам преси все ж загрожує велика небезпека, враховуючи збройний конфлікт на Сході. Втім, у групі євразійських країн, Україна посідає друге місце після Грузії у питанні свободи преси, а на третьому місці розташувалась Молдова.

Джерело



Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *


Authorization
*
*
Registration
*
*
*

Веб сайт

Generation password